Skytrax a oferit și în 2019 premiul pentru cel mai frumos aeroport din lume celui din Singapore. Arată ca o gradina botanică, este cel mai verde din lume și oferă zboruri către 200 de destinații. 5000 de avioane zboară săptămânal de pe Changi, iar cursele sunt operate de aproximativ 80 de companii aeriene.

Singapore Airport Changi

În 2018, tot aeroportul din Singapore a fost ales cel mai frumos din lume.

Singapore Airport Changi

Pe locul 2 se află aeroportul Haneda din Tokyo. Capitala Japoniei are două aeroporturi în top 10 – Narita a prins locul 9. Japonezii se mândresc cu cele mai curate și frumoase aeroporturi. Tot în top 10 se află și aeroportul din Nagoya, cunoscut mai mult sub numele de Centrair și care se află pe locul 6.

Tokyo Haneda Airport

Locul 3 vine tot din Asia și tot din zonele mega-dezvolatete. Este aeroportul din Seul, un fost câștigător al titlului de aeroportul anului. Incheon este, evident, cel mai important aerport din Coreea de Sud.

Seul Incheon Airport

Pe locul 4 găsim aeroportul din Doha, capitala Qatarului. E traversat de 30 de milioane de pasageri în fiecare an și ca arhitectură, este considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. În plus este și foarte luxos.

Doha Hamad Airport

Locul 5 e ocupat tot de un aeroport din Asia. Îl găsim aici pe cel din Hong Kong. În trecut, acest aeroport vizitat de peste 100 de companii aeriene a câștigat de mai multe ori titlul de aeroportul anului. De aici sunt operate zboruri către 180 de destinații extrene, dar și către 44 de orașe din China.

Hong Kong Airport

Am ajuns și la primul aeroport european din top 10. Este cel din Munchen și se află abia pe locul 7 în lume. E bine și așa. Sincer, am trecut pe aici de doua ori și nu m-a dat pe spate, dar dacă Skytrax l-a plasat în top atât de sus, probabil, dreptatea e de parte lor. Aeroportul din Munchen arată ca un mall cu peste 150 de magazine și peste 50 de restaurante și cafenele.

Munchen Airport

Locul 8 l-a prins tot un aeroport din Europa. Este vorba de Heathrow din Londra. Terminalul 5, care arată impecabil a fost cel care a urcat în top acest aeroport. Heatrhow este și cel mai aglomerat aeroport din Europa. Era și din lume, dar și-a pierdut acest statut, în fața celui din Dubai, care se află abia pe locul 24 în topul celor mai frumoase din lume.

Londra Heathrow Airport

În primele 10 aeroporturi frumoase și-a făcut loc și cel din Zurich, cu toate că nu e mare. E, însă, cel mai important aeroport al Elveției și a tot fost moderinzat în ultimii ani. Mai mult, ca securitate este cel mai sigur din lume. Așa a fost ales în 2019.

Zurich Airport

Bineînțeles, aeroportul din București nu prinde nici top 100 în cele mai frumoase aeroporturi, deși eu zic că nu e așa de urât. Iar forma de vioară pe care o are, văzut de sus, putea să-i aducă măcar un loc în top 100, unde au intrat aeroporturi ca cel din Malta, cel din Varșovia, cel din Porto sau cel din Quito.

Bine, să nu plângem, că nici americanii nu stau prea bine. Primul lor aeroport în topul celor mai frumoase 100 este cel din Denver și se află abia pe locul 32.

Aici puteți găsi tot topul de 100 de locuri al celor mai frumoase aeroporturi.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here