Nu sunt bani. Asta e scuza pe care o auzi tot timpul în România. Nu sunt bani de drumuri, autostrăzi, nu sunt bani de turism, nu sunt bani de nimic. Sunt doar bani de furat. Din ăia sunt și sunt multi.

De la ce pornește furia asta a mea?! De la o scurtă vizită la Grădina Botanică, aflată peste stradă de Palatul Cotroceni, în care zace și tace președintele.

Ultima zi din martie. Una frumoasă, frumoasă. Zi de duminică, cu 20 de grade afară. Lume ca la balamuc la intrarea in Grădina Botanică. Să tot fi fost vreo sută de oameni la coada care se întindea pe 30 de metri, poate mai mult. Bine, asta contează mai puțin. Ce trebuie reținut de aici e că lumea vrea să se relaxeze, vine să viziteze, chiar daca e cu intrare. Nu vă imaginați ceva scump. Intrarea e 7 lei.

AI CE SĂ VEZI?

Stupoare! Nu prea. Totul pare neîngrijit si habar n-am de ce, mai ales că o Grădina Botanică poate oferi multe la începutul primăverii. La noi, în singura Grădină Botanică din București găsești multe buruieni, care cresc printre florile, de asemenea neîngrijite. Mulți copaci așezați la întîmplare, lăsați, parcă, să-și caute singuri sfârșitul. Sigur nu va mai trece mult până să-l găsească.

Grădina Botanică

Ce vreau eu să întreb, băi nene, în țara asta chiar nu se poate face ceva ca la carte, nu se pot angaja niste oameni care să țină ca în palmă Grădina Botanică și lumea să vină cu drag, să aibă ce vedea? Nu se pot aloca niște fonduri serioase (dacă nu cumva au fost alocate, dar banii au ajuns prin alte buzunare) pentru ca ea să fie pusă pe picioare.

E păcat să vezi alei distruse, lacul necurățat, totul dezordonat, neîngrijit, totul vechi. Am intrat și în jumătate de oră mi-am dat seama că am irosit 7 lei și am ieșit cât se putea de repede. Parcul Herăstrău, Parcul IOR sunt top, pe lângă această Grădina Botanică. Ea rămâne o oază de verdeață pentru cei care stau aproape sau pentru cei care n-au un parc lângă casă.

Un alt avantaj e că, fiind cu intrare, nu e atât de aglomerată ca parcurile din București, unde n-ai loc să arunci un ac în week-enduri.

Grădina Botanică

Grădina Botanică putea fi mult mai mișto. Locația e super, păcat de neglijența asta care ne costă mult și în alte domenii.

Da, Grădina asta botanică face parte din acest peisaj sumbru al imaginii României. Este ca o oglindă a lucrurilor care se fac la noi, cu jumătate de normă spre deloc. Păcat, mare păcat.

Dacă tot nu au grijă de natură, cei care se ocupa de ea ar putea-o transforma într-o afacere bună, cu 2-3 cafenele, terase. Acum e doar una cu 3-4 scaune, foarte aglomerată. Pentru că e ceva tipic românesc, ieși în parc, ieși la terasă!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here