Zicem de noi, românii, că nu suntem civilizați, că nu respectăm reguli pe aeroport, dar mai sunt și alții. La fel. Și în țări cu pretenții, mult mai dezvoltate ca România, cu o educație mult mai atentă, oamenii nu sunt chiar atât de civilizați.

Englezii, nemții și francezii au făcut un studiu pe aeroport, iar rezultatele arată ca ”a fi civilizat” nu e un termen cunoscut nici de frații noștri europeni, despre care spunem des ca sunt la ani lumină. Vorba lu’ Cabral din reclamă, nu suntem noi perfecți, dar nici ăia nu sunt mai ”breji” ca noi! 🙂

IATĂ CELE 10 REGULI PE CARE CĂLĂTORII LE ÎNCALCĂ FRECVENT

57 la sută dintre călători încearcă să fenteze coada și se bagă în față. Vorbesc aici de studiul din țări despre care spunem că sunt civilizate: Germania, Franța, Marea Britanie!

41 la sută recunosc că își pun bagajul pe scaun, atunci când așteaptă avionul și nu dau voie altor călători să se așeze lângă ei.

38 la sută nu sunt pregătiți la boarding. Stau și își caută prin genți și buzunare pașaportul și biletul de avion.

34 la sută nu își cântăresc bagajul de acasă sis tau să scoată din el, ca să nu depășească limita de kg. Evident, în spatele lor se fac cozi și apar nervi.

29 la sută recunosc că vin târziu, aleargă prin aeroport și lovesc alți călători, în graba de a prinde avionul.

25 la sută lasă tăvile aruncate după ce trec de control. Cred că la noi, procentul ăsta e un pic mai mare!

17 la sută uită să scoată obiectele metalice și, automat, întârzie alți pasageri la control.

13 la sută se așează la coadă, înainte să se deschidă boardingul. Asta nu mi se pare o mare problemă, pentru că nu încurcă pe nimeni. Oricum, toată lumea urcă în avion.

13 la sută recunosc că pleacă acasă cu alt bagaj decât al lor. Din greșeală.

Așa, că să nu mai zicem că suntem necivilizați în comparație cu nemții, englezii sau francezii. Poate la unele capitole, procentul românilor e mai mic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here