La 3 ore de zbor de Shanghai se afla cea mai spectaculoasă rezervație naturala din China. E aproape la fel de căutată ca Marele Zid Chinezesc, mai ales din 2009, de când s-a lansat filmul Avatar. Peisajele uimitoare de aici l-au inspirat pe James Cameron.

Da, planeta din Avatar, Pandora, e de fapt acest loc splendind, fermecător din China, parcul Zhangjiajie, care include munții Tianzi. Pe aici zburau dragonii în filmul nominalizat la 9 Oscaruri (a și câștigat 3).

Zhangjiajie - imaginea din filmul Avatar
Zhangjiajie – imaginea din filmul Avatar

O excursie la Zhangjiajie nu e ieftina, dar nici exagerat de scumpă. Biletul de avion până la destinație, cu 3 escale ajunge la aproape 1000 de euro, cumpărat cu ceva luni înainte. Cazările în China sunt, în general, la prețuri decente.

Sunt multe, multe firme care organizeaza tururi in parcul de 500 de kilometri pătrați. Unele de o zi, în care nu prea apuci să vezi mare lucru, altele de 4 zile, altele de 9 zile. Costurile pornesc de la 150 de euro pe zi și ajung la aproape 1500 de euro, pentru tururile complete de 9-10 zile.

Zhangjiajie - imaginea din filmul Avatar
Zhangjiajie – imaginea din filmul Avatar

CEL MAI ÎNALT LIFT DIN LUME

În plus, aici puteți folosi și liftul panoramic de 400 de metri, cel mai înalt din lume. Nu e recomadat celor care au frica de înalțime și, daca ajungeți la el, luați în calcul și câteva ore de așteptare! Călătoria cu liftul dureaza aproximativ un minut.

CEL MAI LUNG POD DE STICLĂ

Tot aici găsiți si cel mai lung pod de sticlă din lume. Se află în Marele Canion din Zhangjiajie. Priveliștea de pe pod e uimitoare, mai ales ca e suspendat la aproape 500 de metri deasupra canionului. Deschis în 2016, podul nu e recomandat celor cu frică de înalțime. El a fost închis pentru o perioadă scurtă, dupa ce un geam s-a crăpat. Nimeni n-a fost în pericol, pentru că e făcut să reziste milioanelor de turiști care-l traverseaza anual.

Zhangjiajie - podul de sticlă
Zhangjiajie – podul de sticlă

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here