DIAMANTE ȘI RUGINĂ! PUȚIN DESPRE JOAN BAEZ

21
77

O VOCE CARE MERGE DIRECT LA SUFLET

Joan Baez a încercat să fie modestă si modestia i-a adus succesul. A incercat să fie o luptatoare și a reușit să își promoveze cu success ideile, nu numai pe cele muzicale. Atunci când a devenit vocea atât de cunoscuta în toata lumea și-a dat seama că trebuie să fie ea!

Joan Baez e cu siguranta una din cele mai frumoase povești pe care putea să le ofere muzica.

A început să cânte de mică, dar nu s-a gândit niciodată că va ajunge atât de mare, atât de sus. ‘’Daca la 16 ani îmi spunea cineva că o sa devin atât de cunoscută, n-aș mai fi cântat niciodata’’ a recunoscut Joan Baez într-un interviu recent. A facut muzică pe sufletul ei, dar a atins repede sufletele oamenilor.

Anul trecut, in aprilie, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Tatal lui Joan Baez e mexican, a fost preot, matematician si fizician de success, fiind considerat unul dintre inventatorii microscopului care folosește razele X! Pe mama ei o chema tot Joan și a murit imediat după ce a împlinit 100 de ani.

Joan Baez a fost iubita lui Bob Dylan, cel care i-a scris cântecele pentru două albume. A fost casatorită cu un scriitor popular in America, dar cea mai mare și neașteptată poveste de dragoste din viața ei a trait-o la 40 de ani, când a avut o relație cu creatorul Apple – Steve Jobs. Dupa moartea lui Steve Jobs, Joan Baez a organizat mai multe concerte pentru el.

Joan a scos peste 30 de albume in cariera ei uriasă, iar milioane de oameni i-au ascultat vocea si mesajele puternice. A fost capabilă să emoționeze pe oricine prin muzica sa. ‘’Si statuile vibreaza atunci când o aud pe scena’’ spunea Bob Dylan despre ea. Prin cântecele ei, Joan s-a opus mereu războaielor (a cântat despre războiul din Vietnam, despre cel din Irak si despre masacrul din Piața Tiananmen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here