Pe o stâncă înaltă, într-un vechi castel… Hai, că m-a luat valul de când am vazut pozele cu piscina plina cu bere! 🙂 Dar ce experienta poate fi mai mișto, decât să te bălăcești în spuma lăsata de berea preparată ca la carte, după legile bavareze. Da, piscina cu bere există și se află la doi pași de Bavaria. Nu e greu de ajuns. Ea se găsește în Austria, la Tarrenz, aproape de granița cu Germania și la 60 de kilometri de Innsbruck,  într-un castel construit pe la 1300.

Producatorii berii Starkenberg (așa se numește și castelul) au venit cu aceasta idee (noua) minunată: să deschidă o piscina cu bere în vechea pivniță a castelului, unde berea era ținută pe vremuri la fermentat. Ideea a fost a unui pictor. Acum, proiectul unic în lume atrage anual mii de turisti.

Să știți că nu e deloc ieftină o bălăceala în piscina cu bere, dar o dată în viață ai șansa și, zic eu, merita! Costă vreo 250 de euro de persoana pentru câteva ore, iar în piscină pot intra maxim 4 persoane. Daca vă doriți o baie nemaipomenită în bere, trebuie să vă programați cu luni inainte o vacanța la Castelul Starkenberg. Locurile sunt puține si sunt ocupate cu multă vreme înainte.

Eee, cum e să stai intr-o piscina plină de bere, cu o halbă în mână?!  Mai că îți vine să umpli una dupa alta direct din locul în care te bălăcesti. Aici, chiar nu poți fi supărat daca ai intrat cu totul la fund si ai luat o gură! 🙂 Cu toții ne-am imaginat cum ar fi ca la robinet sa curgă bere în loc de apă!

Piscina cu bere nu e mare, dar în ea încap aproximativ 42 de mii de halbe din cea mai premiata bere austriacă (peste 40 de medalii de aur). 13 beri diferite, produse în fabrica aflată în castel sunt folosite pentru a umple piscina.

În plus, austriecii susțin că o baie în bere face bine la piele, iar drojdia de bere, care se depune pe fundul piscinei, impreuna cu acidul carbonic ajută la circulația sângelui. Concluzia e ca berea inseamna sănătate!

Nu m-aș mira ca în curand să apară și o piscina cu whisky, pentru că în vechiul castel austriecii produc si aceasta bautura. Sigur are si ea ceva proprietați care ajută la sănătate! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here