Dacă asculți DanceFM, trebuie să știi că cel care alege muzica este Marius Onuc. E om vechi de radio și un DJ la fel de cunoscut. Sigur ai dansat, măcar o data, pe muzica pusă de el la unul din cele mai tari festivaluri de pe la noi. E bun. La radio are vorbele la el, ca DJ alege bine muzica. Tocmai s-a căsatorit anul ăsta si și-a dorit o nuntă într-un peisaj de poveste din Grecia.

L-am luat un pic la intrebări, ca să vedem cum își pregătește un DJ mixul, cum se alege melodia potrivită pentru un playlist la un radio de nișă, cum e DanceFM, dar și cele mai tari întâmplări pe care le-a trait în viața asta la butoane.

Și, da, Marius Onuc a pus muzică si la Untold, cel mai cel festival de la noi.

Nunta lui Marius Onuc
Nunta lui Marius Onuc

Ce te-a împins către butoanele mixerului si când ai început treaba cu adevărat?

De mic ascultam radio si mă fermeca. Am început in vacanța de vară dinainte de liceu :)) Puneam muzică noaptea la radio, in week-end. Mai apoi în timpul saptamanii și usor, usor am început sa fac emisiuni live.

Ce îi trebuie unui tânar să devină DJ?

În primul rând un ficat bun, pentru că va avea multe nopți albe :)) Mai apoi trebuie muncă multa. Ascultat muzică, lucrat la imagine, făcut piese, etc. E un full time job.

Dar unui om de radio?

Pasiune si răbdare. Multă răbdare. De fapt, cred că ăsta e examenul final. Să ai răbdare și sa îți placă.

Știu că e ,,strict secret,, și nu se spune, dar cum iși alege DJ Marius Onuc piesele pentru o seară in care trebuie sa distreze lumea de la butoane?

Îmi aleg muzica cu atenție :)) Am o selecție destul de mare mereu și în funcție de starea pe care o am în seara aia, așa mixez. Nu vin cu playlist-ul făcut în ordine, nu e genul meu.

Tot din ,,secretele,, omului de radio Marius Onuc, cum se gândeste un play-list la un post de radio?

La radio se schimbă puțin treaba. Playlist-ul de la radio e diferit de playlist-ul din club. La radio, muzica trebuie să fie mai ”friendly”, s[ sune bine și la volum mic 🙂 DanceFM e momentan singur pe nișa asta, iar asta îmi permite să experimentez mai multe in playlist. Și având în vedere ca DanceFM a crescut in ultimii 2 ani in București până la 60 de mii de ascultători zilnic, înseamnă că avem oameni care preferă si altceva, in afara de radioul comercial. Si asta mă bucură foarte mult!

Fara sa te gandesti mult, spune o piesa pe care n-o sari niciodata din play-list in acest moment…

Cred că la orice petrecere aș putea include Adam Port – Sally, de exemplu.

Dar piesa pe care o asculți acum în căști, cum se numește? 

Acum ascultam Your Eyes de la Black Coffee. Foarte buna piesa!

Cât de mari au fost emoțiile atunci când ai urcat prima dată pe scena pentru un mix? Îți mai aduci aminte când s-a întâmplat?

Da, eram într-o sâmbată seara, DJ-ul rezident avea nuntă si eu l-am înlocuit. Am oprit muzica în club din greșeală vreo 10 secunde, a fost oribil! :))))

Îți aduci aminte si o întamplare funny din cariera ta de DJ si om de radio?

Da, eram cu colegul GreeG, puneam în deschiderea celor de la Swedish House Mafia. Si când să urc pe scena la pupitru, unul din bodyguarzi m-a tras de pe scena crezând că sunt din public. A vazut toată lumea si a râs. :))

Marius Onuc alături de GreeG la pupitru
Marius Onuc alături de GreeG la pupitru

Ce piesa n-ai pune niciodată la radio, una care te scoate din minți?

Maluma – Corazon 🙂

Te vezi DJ până la pensie?

Nu neapărat. Recent am văzut că se fac cursuri de piloți de avioane. Mi se pare foarte interesantă ideea :))

Cu totii, când facem radio, mai scăpăm câte un porumbel pe post. Îți amintești o ‘’prostioară’’ pe care ai spus-o?

Da, dar a fost chiar la început. Am uitat săa opresc microfonul si am auzit în căști  când am zis ’’de cacat’’ :)) M-a sunat Costi, fostul meu coleg de bancă si mi-a zis: “Marius, sunt in taxi și tocmai am auzit ca ai zis la radio “de cacat”. :)))))

Ce festival din Romania ți se pare cel mai ‘’cool’’ in acest moment?

UNTOLD este un festival cool, Cluj e un oraș cool. Mă bucur ca am pus si eu muzica la UNTOLD, a fost o experiență foarte faină!

Un loc unde visezi să mixezi intr-o zi și n-ai ajuns?

Berlin, Ibiza, ar fi mai multe :))

Daca ar fi să te bagi la un ‘’back-to-back’’ cu un DJ celebru din lumea asta, care ar fi ăla? 

In ultima perioadă mi se pare interesant tot ce face Black Coffee, deci cred că un b2b ar fi tare de tot!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here