Ușor, ușor clasicele petreceri din cluburi încep sa fie înlocuite cu cele pe mare. #yachtparty este noul trend, fie că te afli în România, Grecia, Italia, Turcia, Malta, Spania, etc.

Ideea nu e a noastră, a românilor, deși știe toata Europa că suntem inventivi în orice domeniu. Ea s-a copt în Grecia si Spania, s-a exstins rapid în toată Mediterana, iar în ultimii ani a prins extrem de bine și la Marea Neagra. Că, na, nu suntem noi petrecăreții de serviciu?!

Acum, moda e peste tot. Ca și noi, au preluat-o cu succes și americanii, dar și în Asia asemenea petreceri dau tonul distracției pe mare. E cool să mergi pe yacht sau pe un vapor la o petrecere cu DJ, cu muzică tare, cu fete si băieți frumoși, plini de chef. Dar cât costa?

DAI UN BAN, DAR TE DISTREZI PE YACHT!

Păi, să începem cu România. Un chef cu prietenii pe yacht poate porni de la 350-400 de euro pentru câteva ore, asta în timpul săptămânii si poate ajunge si la 2000-3000 de euro pentru o noapte pe mare în weekend. Bineînteles, prețul e făcut în funcție de mărimea yachtului/vaporului cu care ieșiți în larg. Băuturile, de obicei nu sunt incluse. DJ-ul, da!

Sunt bărci mai mari care oferă petreceri pentru toată lumea începând de la 100-150 de lei, urcarea pe yacht/vapor, dar luați în calcul că trebuie să mai lăsați niște bani și la bar. În general, aceste petreceri, fie că sunt de zi sau de noapte, oferă și un bufet suedez, bineînteles, tot contra cost.

Party pe yacht/vapor
Party pe yacht/vapor
Party pe yacht/vapor
Party pe yacht/vapor

Pe Mediterană, fie că ești in Spania, Grecia, Italia, Malta, Croația, etc… o astfel de petrecere de noapte ajunge să coste între 100 și 400 de euro, de persoană. Doar pasul pe yacht/vapor costă cam 50 de euro. De obicei, la asemenea petreceri pot intra aproximativ 100-150 de persoane. Daca doriți o petrecere exclusivistă cu prietenii, puteti închiria yachturi mai mici, cu tot cu DJ, care ajung, însă, și la peste 1000 de euro pentru o noapte în largul mării. Avantajul pe Mediterană e că marea e puțin mai liniștită, față de Marea Neagră, unde oricând vă puteți aștepta la o mică furtună, care să vă strice tot cheful. Dar dacă va documentați din timp la ’’Busu’’ de pe barcă, n-o să aveți surprize.

CUM ARATĂ YACHT-URILE/VAPOARELE

În general, condițiile sunt bune spre foarte bune. Cele create special pentru petreceri mari au 3-4 toalete, loc de sărit în apa, pupitru de DJ, boxe bune, încât să răsune muzica până la țărm, să le facă și altora poftă de o ieșire la party pe mare.  

Cele mici, exclusiviste, pentru o gașcă mai mică de prieteni nu au DJ-ul inclus în preț, dar au sonorizare bună, ca să te simți ca într-un club de pe țărm.

Stați liniștiți, cei cu frică de mare nu aveți de ce să vă temeți. Cluburile de la țărm n-o să dispară niciodata.

 Pe viitor, cu siguranță numărul petrecerilor de pe mare va crește, dar stațiunile vor fi tot mai pline peste tot. Probabil, prețurile party-urilor de pe yacht o să mai scadă cu timpul. Datorită numărului de yacht-uri/vapoare de închiriat, aflat într-o continuă creștere. Dar și cererea va fi din ce în ce mai mare, pentru că se vor găsi tot mai mulți doritori, care să se distreze până la răsărit în largul mării.

Party pe yacht/vapor
Party pe yacht/vapor

Ce să mai, cheful e garantat. Mai bei un pahar de vin, mai faci un salt în apă, te miști puțin în ritmul valurilor, dar și al muzicii, că altfel nu se poate, și așa simți că ai avut o aventură de neuitat pe care o să o ții minte toată viața.

sursa foto: lazypiratemalta.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here