O firma americană a gândit cea mai marfă croazieră. Itinerariul mă duce puțin cu gândul la cartea lui Jules Verne – Ocolul Pământului in 80 de zile. Acolo traseul pornea din Londra, trecea prin Suez, Bombay, Hong Kong, Yokohama, San Francisco, New York si se incheia tot la Londra. Aceasta croazieră pe care americanii o pregătesc pentru 2021 are un traseu mult mai complex. Si nu face tot ocolul lumii. Dar trece prin 6 continente si 30 de țări, in cele 117 zile de călătorie. Sună tare bine, mai ales că poti vedea pe traseu 56 de situri din patrimoniul UNESCO. Sunt zone si peisaje de poveste pe care nu le vei rata, dar si prețul e unul pe măsura.

CÂT COSTĂ?

Cel mai ieftin bilet pentru călătoria în jurul lumii costa 60 de mii de dolari. În cel mai luxos apartament de pe vasul de croazieră, prețul ajunge la 200 de mii de dolari, pentru cele 4 luni de călătorie. Bineînțeles, totul este inclus.

Apartamentul de lux de pe vas
Apartamentul de lux de pe vas

CE VEI VEDEA?

Păi, plecarea, așa cum am spus, este din Miami. Nu veți rata Golful Mexic, nici Canalul Panama, iar prima mare oprire este la Lima, cu excursie inclusa la Machu Picchu si la Nazca. Drumul trece apoi prin Insula Paștelui, Bora Bora, Noua Zeelanda si Australia (coasta de est, cu opriri in Melbourne si Sydney). Se continua cu Bali, Thailanda, Singapore, Kuala Lumpur până în India. Vasul de croazieră are stație și la Dubai. Inainte sa ajunga in Egipt, pentru un safari până la Luxor. Urmează Israel, Cipru, mai multe insule din Grecia si o oprire la Istanbul.  

Machu Picciu, Peru

In drumul său, vasul nu va rata cele mai frumoase peisaje din Italia, va trece pe Coasta de Azur si va ajunge dupa 117 zile in port la Barcelona.

Eu zic ca merita. Pare un traseu de poveste, cu peste 30 de excursii pe continent incluse, iar agenția a anunțat că s-au vândut deja multe dintre bilete. Nu e ieftin deloc, dar aceste destinații sunt greu de văzut într-o viață de om. Bani să ai, ca să ti-o perimiți. Eu sunt sigur ca vor fi si câțiva români în aceasta croazieră. Mai jos vezi harta cu traseul complet.

Harta cu orașele in care oprește vasul de croazieră
Harta cu orașele in care oprește vasul de croazieră

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here