I FIND MY LOVE… IS PORTOFINO

I FIND MY LOVE… IS PORTOFINO

Cand ajungi acolo, parca ii auzi vocea lui Andrea Bocelli, parca-l asculti cantand ‘’I Find My Love In Portofino’’.

Cred ca Portofino l-a ales pe el pentru aceasta melodie atat de linistita, pentru aceasta ”romanta”.  E o piesa care s-a nascut, parca, pentru oraselul linistit, aflat intr-un golf, in care si ziua se aud doar pescarusii. Aglomeratie exista, doar e punct turistic, dar parca masinile si celebrele scutere Vespa sunt dotate cu motoare care nu scot sunete. Asa se aude, asa se simte.

Este locul perfect in care sa te retragi la pensie, dupa o viata agitata. Bani sa ai!

E greu sa ajungi cu altceva decat cu masina la Portofino. Dar daca ai ajuns pe Riviera Ligurica nu ai voie sa ratezi acest loc. Si o ora petrecuta in fata unui pahar de vin sau de sampanie pe malul lacului te poarta pe aripile vantului. Uiti de orice moment de stres. E ca o sedinta de yoga neprevazuta.

Da, e locul in care te simti minunat doar daca stai. Nu sunt cine stie ce obiective turistice de vazut. Poate farul din Portofino, poate Castello Brown, poate Museo del Parco! Dar daca le sari, nu e nicio pierdere. Oraselul Portofino e un obiectiv in sine. Strazile inguste si casele colorate mentin viu stilul unic al Rivierei Ligurice.

Portofino pare un orasel ascuns in verdeata dealurilor care-l inconjoara.

Daca ma intreba cineva, dar ce ai vazut acolo? Ce ti-a placut atat de tare?… cred ca nici n-as putea da un raspuns concret. Nu e ceva pentru ochi. E ceva ce simti. E fiorul pe care cuvintele, uneori, nici nu-l pot explica, nu-l pot descrie. Cert e ca daca cineva ma intreaba ‘’merita sa bat drumul pana acolo’’ ii spun sa nu se gandeasca de doua ori.

Portofino pare un capat de drum intr-o mini-peninsula a Rivierei Ligurice. Agitatie mai mare e in oraselul aflat la 3-4 kilometri – Santa Margherita Ligure. E mult mai mare ca Portofino, portul e plin de yacht-uri si barcute, iar terasele sunt la tot pasul.

De la Genova, cu masina faci aproape o ora pana la Portofino. Oraselul se afla intre Genova si La Spezia. De preferat, sa evitati autostrada, pentru ca drumul aflat pe coasta ofera o priveliste minunata. E mai lung, cu multe serpentine, dar garantat n-o sa va para rau ca ati ales aceasta varianta.

Related posts