VA E FRICA SA ZBURATI CU AVIONUL? 4 TRUCURI CU CARE SA ALUNGATI TEAMA DE ZBOR!

VA E FRICA SA ZBURATI CU AVIONUL? 4 TRUCURI CU CARE SA ALUNGATI TEAMA DE ZBOR!

Va e teama sa zburati cu avionul, aveti palpitatii atunci cand se anunta imbarcarea?! Exista solutii sa alungati frica. Asa spun psihologii din toata lumea. Iar RESPIRATIA este cheia unui zbor placut, fara atacuri de panica, fara stari de rau.

Puteti sa alungati teama de zbor cu doar cateva minunte inainte ca avionul sa decoleze. Aveti nevoie de doar 1 minut (60 de secunde).

De obiecei, atacurile de panica apar atunci cand va ganditi la turbulente (rar, foarte foarte rar s-a intamplat ca un avion sa se prabuseasca din cauza turbulentelor) sau la aterizare.

Respira incet si creierul va fi linistit. Asta e sfatul cercetatorilor (sunt ei ‘’celebrii cercetatori britanici’’, dar chestia cu RESPIRATIA, chiar a dat roade) Ei recomanda 4 tipuri de respiratie:

1 PRELUNGITI RESPIRATIA: stati drept in scaun si trageti aer puternic pe nas. Expirati tot prin nas, nu prin gura, cu doua-trei secunde mai mult decat atunci, cand respirati normal. Spun cercetatorii ca veti fi mult mai calmi, daca faceti asta timp de 60 de secunde.

2 ALUNGATI TENSIUNEA SI RELAXATI-VA: intindeti toti muschii corpului, de la cei de pe fata, pana la cei de la picioare. Atunci cand flexati muschii, inspirati lung, 3-4 secunde. Apoi expirati 5-6 secunde si eliberati tenisunea. Treceti automat la o stare de relaxare.

3 RESPIRATIE ALTERNATIVA: cand pe o nara, cand pe cealalta. Blocati o nara si inspirati cu cea libera, pana cand plamnii se umplu cu aer. Schimbati degetul si acoperiti cealata nara, ca sa scoateti aerul! (astea sunt sfaturile cercetatorilor, nu ale mele 🙂 ) Rezultatele sunt miraculoase!

4 TEHNICA 4-7-8: Asta mi se pare cea mai simpla. Respirati pe nas 4 secunde. Tineti-va respiratia timp de 7, apoi expirati timp de 8 secunde. Repetati aceasta tehnica pana va linistiti.

Nu prea am frica de avion, dar o sa experimentez macar una din aceste tehnici, sa vad daca o sa fiu mai linistit.

Related posts