WEEK-END-UL ASTA AM ”SNOOKERIT”! CATEVA ”CHESTII” DESPRE TURNEUL DE LA BUCURESTI

WEEK-END-UL ASTA AM ”SNOOKERIT”! CATEVA ”CHESTII” DESPRE TURNEUL DE LA BUCURESTI

Una e in sala, alta la televizor! Asa am simtit, asa va zic. De aproape, bilele par mai incinse, tensiunea e alta. Lumea aplauda momentele uluitoare, freamata la ratari. Dar, hai sa incep cu inceputul. Cam ce am vazut in acest week-end minunat la Turneul de la Bucuresti.

SEMIFINALELE

Semifinalele de sambata au fost mai frumoase decat finala plina de greseli de duminica. La prima, intre Bingham si Ali Carter au fost de toate! De la scheme calculate la milimetru, la lovituri spectaculoase si momente in care jucatorii au dat tot ce au putut din ‘’putul’’ gandirii. Bingham a revenit de la 0-2 la frame-uri si a castigat cu 5-2.

A doua semifinala a fost iute. Intr-o ora si jumatate era gata. Ryan Day l-a batut mar pe Wilson si a prins finala. A fost ziua aia in care tot ce lovesti intra. Uneori si cu noroc, dar intra.

FINALA

Stransa. Decisa la bila neagra. Ma rog, Day avea 9-8 (a fost o finala – cel mai bun din 19 frame-uri), a facut 10-8 dupa o ratare uriasa a lui Bingham, care putea sa egaleze.

PUBLIC
In general, publicul din Romania cunoaste snooker, se uita la snooker, dupa ani si ani de transmisii la Eurosport. Stie cu ce se mananca, calculeaza, stie cand punctajul ii e suficient unui jucator sa castige frame-ul, stie sa se bucure cand break-ul sare de suta! Bineinteles, ca mai erau cativa prin sala care aplaudau si la lovituri simple, banale, iar jucatorii erau uimiti. Probabil, sunt obisnuiti cu publicul din Anglia, sa zic. Acolo se aplauda doar la loviturile spectaculoase si in momentele cheie ale duelului.

SALA

Turneul de la Bucuresti s-a tinut la Circul Globus. Afara sunt sali create special pentru snooker, cu locuri putine, iar lumea e mult mai aproape de jucatori. Dar nu ma plang. Se vede bine si la circ. Am stat in doua locuri si masa, bilele se vad de oriunde. Sala nu e mare. Am avut o problema in ziua a doua, pentru ca nu exista o tabela de marcaj vizibila din vreo 3 sectoare si ca sa urmaresc scorul am avut nevoie de telefonul mobil si un livescore al meciului. Dar e Romania, ma astept la asa ceva! Din alte sectoare (cum am stat la semifinalele de sambata, spre exemplu) se vede bine si e si un ecran urias pe care poti urmarii batalia, ca la televizor. Acolo e afisat in permanenta si scorul.

ORGANIZAREA

Buna. Spre foarte buna. Cu multe magazine, fara cozi, fara mare aglomeratie. O usoara inghesuiala la pauza de tigara, cand biletele erau scanate din nou. Dar nimic deranjant. Stiu, noi romanii nu suntem o natie rabdatoare si poate ca multi au fost deranjati de acest aspect. E unul absolut normal. Cum am povestit intr-un alt articol, dupa meciul Bayern cu PSG am stat o ora la coada, ca sa ajung in statia de metrou. Si nimeni n-a facut scandal, nimeni nu s-a bagat in fata. Nici aici, la snooker, nu au fost probleme si nu am stat mai mult de 2-3 minute sa ies afara. La intrare se mergea repede. Concluzia: organizare buna.

MAI MERG?

Probabil ca voi fi si la anul in sala. E un turneu bun, iar organizatorii au reusit sa aduca cele mai tari nume din snooker. Anul asta n-a venit O’Sullivan, care e cel mai popular la noi, dar majoritatea celor care au participat sunt din top 20. Ca sa folosesc un termen de la concerte a fost un ‘’line-up’’ foarte bun! E bine ca lumea vine la snooker, mai ales ca imi spunea colegul care a comentat meciul la PRO X, ca nici in Anglia salile nu sunt pline la toate turneele, desi sunt mai mici decat cea in care s-a tinut turneul de la noi.

IN INCHEIERE, SURPRIZA!

Asta, chiar nu pot sa nu o povestesc, pentru ca mi s-a parut prea tare! Sambata, cand ma pregateam sa merg pentru prima data pentru un meci live de snooker am chemat un Taxify. Vine, urc, ii spun ca merg la snooker. A, ce tare… ‘’eu sunt jucator de snooker, unul dintre putinii din Romania’’ imi zice el. Cum vine asta?! ma intreb eu. Merg prima data la snooker, condus de un om care joaca snooker profesionist la noi?! Nu mi-a venit sa cred. Tipul mi-a spus ca e intre primii o suta de la noi si merge des la turnee. Se vedea ca e toba. Ii visa pe toti, stia cu ce se mananca. Sigur nu m-a pacalit. Si n-avea de ce sa o faca. Da, asta surpriza tare! Asa am simtit-o eu!

foto: by VARU (stie el…)

Related posts