10 LUCRURI DESPRE NOUL STADION DIN CRAIOVA ”ION OBLEMENCO”

10 LUCRURI DESPRE NOUL STADION DIN CRAIOVA ”ION OBLEMENCO”

Ca s-o fi furat, ca nu s-o fi furat, dar la Craiova s-a facut un stadion ‘’misto’’ cu bani, relativ, putini. Pana la urma rezultatul arata bine. Chiar foarte bine.

10 Stadionul are o acustica fantastica. E exact ce iti trebuie la fotbal. Cand tipa 100 de oameni ai impresia ca se aud 2000. Va dati seama ca atunci cand se umple, zgomotul produs e ca intr-un vulcan. Asa a fost la meciul cu Dinamo din Cupa Romaniei. Tot din motive de acustica, stadionul se cutremura la zgomotul petardelor.

9 Spre deosebire de arena din Cluj, care are pista (ce cauta pista pe un stadion de fotbal n-am inteles niciodata) arena din Craiova e la standardele cerute de UEFA. Cred ca poate organiza chiar si meciuri din semifinale, in Champions League. De finale europene nu poate fi vorba, pentru ca are doar 30 de mii de locuri. Dar, sa ajunga Craiova acolo.

8 Zona vestiarelor arata foarte bine. Vestiarele sunt mari, moderne. La fel si bancile de la marginea terenului. Si zona lojelor e comparabila cu cea de pe stadioanele moderne ale Europei.

7 Ar mai fi cateva finisaje de facut. Se vede ca in unele zone totul s-a facut pe graba, pentru ca echipa de liga 1 din Craiova sa joace cat mai repede pe el. Dar acestea se pot remedia. E timp. Au aparut diverse articole in presa, ca nu e sigur, ca are probleme. E posibil. Dar astea nu se vad cu ochiul liber.

6 Gazonul e marea problema si trebuie rezolvata, cel mai probabil la vara va fi schimbat. Iarba a rezistat la doua – trei meciuri. E pacat. Dar e stilul pur romanesc, sa dam cu bata in balta. Facem stadion de 60 de milioane si pe gazon cautam sa cheltuim cat mai putin. Ati gresit buzunarul, baietii mei! 🙂

5 O alta problema: comerciantii. Asta e chestie de marketing, iar romanii chiar nu stiu sa-si vanda marfa. Pai, sa nu ai de unde sa iti iei o apa sau un suc, nu mi se pare normal. Cel putin in zona presei, la tribuna I, n-am vazut vreun chiosc! Pe bune?! Chiar nu vrea nimeni sa castige bani munciti, bani corecti in tara asta?

4 Zona presei: arata bine, chiar foarte bine. O pot compara lejer cu ce am gasit pe stadioanele din afara tarii. Jurnalistii au conditii bune, iar locurile de unde se comenteaza meciurile sunt bine amplasate.

3 Oltenii ar putea face un ban si din vanzarea numelui stadionului. Ca lumea, tot Oblemenco o sa-i zica. Sau ‘’Centralul’’ din Craiova, cum il auzeam pe vremuri pe regretatul Domozina. Afara se poarta, de ce nu s-ar intampla si la noi? Si ar putea veni niste bani frumosi la primaria care-l detine.

2 Pana la urma, 60 de milioane nu mi se par bani multi pentru un stadion. E o investitie care merita, care iti ia ochii. La noi se cheltuie bani multi pe tot felul de prostii. Fiecare oras ar putea avea un stadion, mai mare sau mai mic. Mai ales ca la mijloc sunt bani europeni. Dar asta e alta poveste. Despre banii europeni se spune ca ‘’sunt mai greu de furat’’! Sunt greu de umflat facturile.

1 Concluzia e ca se poate, iar Craiova merita un stadion, pentru ca fotbalul are multi fani in Oltenia. Pasiunea exista, iar povestile frumoase din fotbal se scriu pe stadioane pline, frumoase. Da, pe arena din Craiova spectacolul e la el acasa. Mai ramane sa vedem un nou Balaci, un nou Cartu, un nou Crisan, un nou Stefanescu, etc…  Stadionul din Craiova intra in acea categorie a arenelor, unde publicul impinge arena de la spate. Sa vedem daca va fi asa si la meciurile nationalei Romaniei. Primul e cu Suedia, pe 27 martie la PRO TV.

Related posts