Craiova joaca un meci istoric la Milano, iar 800 de fani olteni sunt asteptati azi si maine in capitala modei, renumele castigat de acest oras de-a lungul anilor. Vor fi mult mai multi pe stadion, pentru ca romanii din zona (si sunt multi) si-au luat bilete la Milan-Craiova, meciul care va fi maine de la 21.45 la PRO TV!

Milan nu e unul dintre orasele spectaculoase ale Italiei, in care sa simti farmecul Italian. Dar sunt lucruri de vazut.

PIATA DOMULUI (PIAZZA DEL DUOMO)

E de departe locul in care se strang cei mai multi turisti. Catedrala gotica e spectaculoasa si se poate urca pe acoperisului ei. E nevoie de un bilet de 3 euro, pentru a vizita catedrala. Pentru a urca pe terasa, biletul ajunge la 9 euro, daca te tin picioarele pe scari si 13 daca vrei sa urci cu liftul. De sus, de pe Dom se vede aproape tot orasul. Parerea mea ca privelistea face toti banii.

GALERIILE VITTORIO EMMANUELE

Sunt renumite nu doar la Milano, ci in lume. Hai sa spunem ca e un mall de lux, pentru cei cu portofele pline, unde gaseste aproape toate brandurile de renume. Ce e drept, nu costa nimic sa-l descoperi. Chiar arata frumos.

SCALA DIN MILANO

E unul din obiectivele care nu pot fi ratate, daca ajungeti la Milano. Biletul mi se pare prea scump pentru ce poti vedea in interior (25 de euro), dar Scala emana acea grandoare de care nu te mai saturi. E suficient sa te gandesti cine a urcat pe scena: Puccini, Verdi sau Rossini si-au lansat operele in premiera, aici! Scala se afla in spatele Galeriilor Vittorio Emmanuele.   

CASTELLO SFORZESCO

Construit in 1370, castelul familiei Sforza a fost distrus dupa vreo 70 de ani, dar reconstruit imediat de Francesco Sforza, duce de Milano timp de 16 ani! Povestea lui e lunga si ar fi bine sa o aflati la fata locului. 5 euro costa vizitarea lui. In interior puteti gasi mai multe muzee, dar la unele e nevoie de alt bilet. Castelul se afla la nici un kilometru de Dom, deci se poate ajunge lejer pe jos.

SAN SIRO

Evident, turul de o zi se termina la stadion, la meci. San Siro e cel mai mare stadion din Italia. Are peste 80 de mii de locuri. La stadion se ajunge cu metroul. E destul de departe de centru.

Eu as mai recomanda si SAN BERNADINO ALLE OSSA, o biserica aflata tot aproape de centru, unde peretii sunt ‘’tapetati’’ cu cranii adevarate, nu de plastic. E bine intretinuta si costa 1 euro, parca, sa va lase sa fotografiati.

Cei care stau mai mult la Milano nu trebuie sa rateze o vizita la lacul Como. O pot face cu trenul sau cu o masina inchiriata. Va recomand Bellagio, poate cel mai frumos sat aflat pe malul lacului. Intr-un peisaj de vis si o liniste care n-o gasesti, parca, nicaieri, poti bea o cafea buna si te poti plimba pe stradute!

Dar nu uitati ca veniti la Milano pentru meci. MILAN – CRAIOVA e maine seara de la 21.45 la PRO TV!