Doamenelor și domnilor! Meci mare, meci cu centura pe masă la Washington!

In colțul din dreapta: Doooonnnaaaalllldddd Truuuuuummmmmp! In colțul din stânga: Klaaaaauuussss Iooohannissss! (cu toate că el ar fi de dreapta)

Ringul de la Casa Alba (sună mai bine White House) e pregătit, iar meciul începe cu tradiționala strângere de mână. Iohannis pare crispat, dar gata oricând să-și facă KO rivalul cu mult mai multe meciuri și victorii în spate!

Arbitrii sunt mulți, foarte mulți! O ceată de jurnaliști pregatiți să muște.

‘’Suntem prieteni, dar in ring lupta va fi pe viata și pe moarte!’’ îi transmite Trump lui Iohannis. E un fel de-a spune, eu te omor, eu te ridic. Mai e până la respirația gură la gură.

Cei doi, pare că nu se cunosc atât de bine. Iohannis știe că se bate cu Trump. Trump habar n-are cum îl cheama pe adversarul sau. Ii spune ‘’el’’, știe ca e din România și mai știe că are nevoie de el.

Incepe meciul. Pentru ca are nevoie de prieteni, Trump n-are curaj sa atace decisiv. Nici nu stie unde sa loveasca. Inca isi studiaza rivalul de pe foaie. Citeste. Se mai si incurca, dar, na, e presedintele Americii. I se iarta toate. Si, oricum, il cam doare in palarie.

La un moment dat, Trump se opreste si ii spune rivalului: hai, ma, ce faci?! Nu dai si tu.

Calmul, care e reprezentativ pentru campionul la voturi al Romaniei, Iohannis se simte din plin si in ring. ‘’Am crescut mult in ultima vreme. Sunt mult mai solid’’ spune Iohannis intr-o engleza buna, fara sa aiba in fata foaia de pe care sa-si studieze adversarul!

Meciul pare doar un afis mare pentru Iohannis. E slab rau. Trump nu iese in evidenta cu lovituri periculoase (nici macar sub centura), insa, mutrele lui fac toti banii. Se stramba la adversar, mirat de tactica lui inofensiva.

Intra in scena arbitrii (jurnalistii) interesati mai mult de alte meciuri ale lui Trump. Cele importante din State. Nu de asta cu Iohannis. Trump ii fenteaza elegant si scapa de numaratoare.

Ii invita pe arbitrii sa-l certe pentru jocul retras pe Iohannis. O fac, asa, din obligatie. Iar raspunsul lui Iohannis arata ca o eschiva studiata bine la antrenamente.

Suparat ca meciul din ring e prea slab, prea timid, Trump decide sa-i puna capat. Scurt. Arbitrii (jurnalistii) dau meci egal. Centura, asa cum e normal, ramane la Trump.

Seful Americii il invita pe Iohannis la vestiare, sa continue meciul. Departe de ochii arbitrilor si al spectatorilor.

Acolo, nu e clar ce s-a intamplat! Cert e ca n-a iesit nimeni cu ochii umflati.

Cei doi rivali au devenit prieteni si sunt gata pentru meciul cu marele favorit la centura – un rus urias, care se antreneaza de jumatate de secol sa-l faca KO pe american. Problema e ca pana acum s-a batut doar cu adversari mici, care n-au suflat in fata lui. Cand va fi meciul America-Rusia cu centura pe masa?! Naiba stie. Poate pana atunci, rusul il provoaca la un meci pe Iohannis. Trump i-a promis romanului, ca va fi alaturi de el in ring! Sa nu faca prea mult pe drum si sa nu fie prea tarziu. Deja scutul pus de americani, ne-a bagat bine in corzi.

Great meeting today with President Donald J. Trump! Together we have decided to make our Strategic Partnership stronger, better, more enduring. This will soon lead to an enhanced economic exchange and better commerce. I thank President Trump for his strong support for the rule of law and the fight against corruption in Romania.

Publicată de Klaus Iohannis pe Vineri, 9 iunie 2017

sursa foto: facebook – Klaus Iohannis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here