E greu de uitat aventura petrecuta la finala Cupei Angliei in 2015. Sa incep cu inceputul. Plec impreuna cu colegul meu cu o cursa Ryanair (decenta companie), aterizam pe Stansed, luam trenul, apoi metroul si ajungem in zona stadionului Wembley. Acolo aveam si hotelul. Se construia din greu in zona, iar pe drumul, nu mai mare de 500 de metri de la metrou pana la hotel, am auzit toate injuraturile romanesti existente, plus unele noi. (“Da, ba, in p… mea, galeata!”, “unde p… ma’sii ai pus tigarile”, etc) Le-am trecut pe cele mai ”soft”.    

Zic, da, e normal. Sunt multi romani care muncesc aici. Ajungem la hotel, iar receptionera ne aude ca vorbeam in romana si ne intampina cu un calduros… Buna ziua!

Stati, stati, ca nu se termina totul aici.

Prindem o pauza si iesim putin in centrul Londrei. Ajungem la celebra roata, ne asezam la o coada si cand se elibereaza o casa, hop si noi. Iar vorbeam in romana, iar ne intampina cu “Buna ziua” domnita de acolo. Nu imi venea sa cred. Ii zic colegului, bai, nene… am ajuns la Londra si n-am apucat sa zic si eu o data “yes”, “I want this” si alte banalitati englezesti.

Trec si pe langa un cersetor, care intr-o engleza romaneasca demna de Ion Iliescu imi cere o lira, doua… Ma rog, pounds, cum le spun ei! 

Sa trecem mai departe. Se apropie ora meciului si ajungem la Wembley. Ca tot comentatoru’ te duci sa ridici acreditarea. Ne intreaba domnita in engleza, de la ce televiziune sunteti. Intr-o engleza aproape perfecta ii raspund “protivi romeinia”! Aaaa… PRO TV, bine ati venit! Aici sunt acreditarile dvs… totul intr-o romana perfecta! Da, mai, nene… si la Wembley!

Ma ajuta domnita sa ajung la locul de comentariu si imi dau seama ca nu functioneaza adaptorul de Anglia si nu pot cupla mixerul. Intru putin in panica si cobor sa caut un adaptor! Peste ce dau?! Peste o alta romanca… amabila, care ma ajuta cu unul.

Si, uite, asa… am schimbat la Londra trei vorbe in engleza si mult mai multe in romana.

De parca ar interesa pe cineva, va zic ca Arsenal a batut-o cu 4-0 in finala pe Aston Villa 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here